The 90s

The 90s

The 90's, of de jaren 90, zijn zonder twijfel een belangrijke periode geweest voor de muziek, zoals we die nu kennen. In the 90's zijn er vele ontwikkelingen geweest die nu nog steeds in de muziek hoorbaar zijn. Het is dan ook niet vreemd dat er een grote nostalgie heerst op de muziek die uit die periode komt. Nog wekelijks zijn er door heel Nederland grote 90's evenementen die keer op keer volle zalen weten te trekken.

House

Een kenmerkende sound uit de jaren 90 was de house. Toen begin jaren 80 de Disco zijn trend verloor, waren er talloze dj's die geïnspireerd waren door de sound. Zo onstond de house en de Eurodance. Deze kwam in de jaren 90 tot zijn hoogtepunt. Vaak werden activerende melodien afgewisseld met rap zang. Er zijn talloze namen die hier groot mee werden, maar de super ster dj's, zoals we die nu kennen, waren er toen nog niet.

Happy hardcore

Happy hardcore is misschien wel de sterkste vorm van 90's muziek die er is. De vrolijke melodieën die, ondersteund door een stevige beat, hoog tempo werden afgespeeld werden enkel gemaakt in de jaren 90, ondanks dat deze platen al jaren oud zijn, worden ze nogsteeds regelmatig gedraaid in uitgaansgelegenheden! Maar dat is niet het enige, de happy hardcore was een belangrijke inspiratie voor een hele stroming.

Invloed op heden

De happy hardcore uit de jaren 90 was een belangrijke stap naar andere muziekstijlen, hieruit vormden zich onder andere de Hardcore en Hardstyle die we nu kennen. Deze hebben het tempo en de stevige beat overgenomen, maar lieten het erg blije element links liggen. Vanaf 2006 heeft deze muziek een enorme vlucht genomen, sindsdien verkoopt deze hele festivals uit!

 

 

Terug naar overzicht