Soundcloud

Soundcloud

Soundcloud is wereldwijd een begrip voor artiesten, Dj's, producers, bangs en vocalisten weten het platform allemaal te vinden om hun muziek met de wereld te delen. Er worden connecties gelegd tussen producers en mooie tracks en langdurige samenwerkingen zijn regelmatig het gevolg. Soundcloud is daarmee en platform dat je zeker moet kennen, zeker als je op zoek bent naar nieuwe muziek!

Nieuwe producers

Producers zijn personen die nieuwe muziek componeren met hun computer of band helpen bij het kiezen van de juiste instrumenten en effecten. Producers creëren nieuwe muziek en dat is erg boeiend! Als je vooraan wil staan voor nieuwe ontwikkelingen, dan is het bijhouden van talentvolle nieuwe producers een zeer goede gewoonte. De muziek die deze producers maken, is vaak terug te vinden op soundcloud!

DJ's

Naast nieuwe muziek van producers staan er ook veel dj mixes op soundcloud. Dit geeft dj's de kans om gemakkelijk hun muziek te delen met hun netwerk, maar ook om aandacht te trekken van personen die tot voorheen nog onbekend waren. Daar zit jij ook bij! Ben je op zoek naar nieuwe dj's of nieuwe technieken om te gebruiken in je eigen optredens? Dan is Soundcloud een geweldig informatie platform.

Copyright protectie

Tijdens het uploaden naar Soundcloud zijn er een aantal restricties. Zo mag je bijvoorbeeld niet de muziek van anderen uploaden. Ook kan de uploader ervoor kiezen om het downloaden van de tracks onmogelijk te maken. Zo verzekerd soundcloud dat de producers hun tracks niet onteigend worden nadat ze deze uploaden op het internet. Het is dan ook een belangrijk kenmerk van soundcloud.

A&R managers

A&R managers zijn de personen die zoeken naar nieuwe muziek voor hun label of platenmaatschappij. Ook zij zijn erg actief op Soundcloud! Ze zijn op zoek naar de volgende nieuwe ster die internationaal succes zal gaan behalen.

Terug naar overzicht