Nieuwe muziek op Youtube

Nieuwe muziek op Youtube

Youtube is een enorm platform voor video op het internet! Er zijn meer dan één miljard gebruikers en iedere minuut komt er 300 uur video bij in de database. Van die 300 uur video is een groot deel muziek en dat maakt Youtube zo geschikt om nieuwe muziek te zoeken. In dit artikel gaan we dieper in op de vier belangrijkste manieren om muziek te zoeken op youtube! Je zult gegarandeerd nieuwe muziek ontdekken!

Music blogs

Dacht je dat blogs alleen actief waren in de vorm van tekst? Fout! Youtube staat vol met blogs die iedere dag opnieuw op zoek zijn naar de beste house of dance muziek. Door deze blogs scherp in de gaten te houden kom je vanzelf terecht bij nieuwe muziek, remixen of bootlegs. En natuurlijk ontdek je daarmee ook nieuwe namen van artiesten. Het grote voordeel van blogs is dat ze vaak een team van professionele a&r managers hebben, hierdoor blijft je de slechte muziek bespaard.

Dj's

Op YouTube zijn vele dj's actief, zij laten hun publiek de tracks horen die ze moeten kennen! Het zoeken en abonneren op deze dj's kan erg nuttig zijn in je zoektocht naar nieuwe muziek. Dj's hebben vaak connecties en netwerken, waardoor ze exclusieve tracks kunnen bemachtigen of sneller nieuwe tracks ontdekken. Zij willen deze natuurlijk tonen aan hun publiek, en daar kun je handig gebruik van maken!

Labels

Niet alleen jij wil nieuwe muziek vinden, labels willen hun muziek ook verspreiden! Het volgen van labels op Youtube is daarmee altijd een goed plan! Labels delen vele zaken, zoals previews, optredens en nieuwe tracks van de artiesten die bij hun zijn opgenomen. Door goed op de hoogte te blijven, heb je de muziek vaak al ver voor deze op de radio komt te pakken! Hierdoor loop je dus vooraan!

Music channels

Naast al deze muziekbranche gerelateerde bronnen kun je ook gebruik maken van andere enthousiastelingen! Volg personen die zelf een muziek kanaal hebben opgericht, ze zoeken vaak actief naar nieuwe muziek en komen vaak met onbekende tracks uit de hoek. Door het volgen van deze muziek channels ontdek je snel grote hoeveelheden nieuwe muziek op youtube! Dat is veel makkelijker dan je dacht toch?

Terug naar overzicht