Mixcloud

Mixcloud

Mixcloud is een krachtig platform dat veel overeenkomsten vertoont met soundcloud, toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Zo is de doelgroep anders en ook de werkwijze wijkt af. In dit artikel leer je hoe je mixcloud kunt gebruiken om nieuwe muziek te ontdekken. Dat is leuk en erg inspirerend! Allereerst gaan we in op de doelgroep van mixcloud, het is namelijk essentieel om te begrijpen hoe het platform werkt alvorens je het gaat gebruiken!

Speciaal voor dj's

Waar soundcloud zich richt op de creatie van nieuwe muziek en het samenbrengen van artiesten, gaat mixcloud over het uitwisselen van muziek mixen. In plaats van artiesten, brengt het dj's samen die reageren op de trackkeuze en mixtechnieken die worden toegepast. Mixcloud is dan ook een stuk gemakkelijker in gebruik dan soundcloud voor dj's Dat komt omdat de artiesten en producers mee profiteren!

Artiesten profiteren mee

Het verschil tussen mixcloud en soundcloud zit in de waarde verdeling. Beide netwerken scannen de geuploadde files en analyseren de muziek die erin zit. Er wordt gekeken of er muziek herkend wordt die van andere artiesten is. Hoe hier mee omgegaan wordt maakt het grootste verschil tussen beide. Soundcloud verwijdert files als er duplicaten worden aangetroffen. Dit is immers beschermd met copyrights.
Mixcloud telt het aantal keer dat een track wordt afgespeeld, let op in een mix zitten meerdere tracks, vervolgens ontvangt de artiest van mixcloud een vergoeding voor het gebruiken van de track. Dit geld wordt gegenereerd met advertenties op Mixcloud.

Nieuwe muziek vinden op Mixcloud

euwe muziek vinden op mixcloud is leuk én nuttig! Je kunt op zoek gaan naar stijlen, maar de volgende manier blijkt erg effectief. Zoek een lijst djs op die je echt goed vindt. Abonneer jezelf op hun kanaal en volg welke tracks zij draaien. Zo vindt je nieuwe artiesten. Vervolgens kun je kijken wat zij draaien om zo steeds nieuwe tracks te vinden! 

Terug naar overzicht