Hardcore

Hardcore

Hardcore is een muziekstijl, waarover de meningen erg verdeeld zijn. Het is een muziekstijl die ontstaan is in Nederland en daar nog steeds razend populair is! Ondanks dat het oernederlands is, stuit de muziekstijl op veel haat en afkeer. Ondanks dat alles, is het toch van grote invloed geweest op de muziekstijlen die we nu kennen. Een aspect van hardcore is onlosmakelijk verbonden, het is een levenstijl die leefde voor deze muziek.

Gabber

De gabber is een levensstijl die onlosmakelijk verbonden is met de hardcore muziekstijl. Het kenmerkende uiterlijk van een gabber bestaat uit een kaal hoofd, een trainingspak van het merk austalian en nike airmax schoenen. In veel gevallen dragen ze ook nog een dun brilletje met ronde glazen. De gabber gaat vele hardcore feesten af om daar te gaan “hakken” dit is een dans waarbij op hoog tempe gestampt wordt op de beat van de hardcore muziek.

Agressie & Racisme

Deze oernederlandse muziek en levensstijl stuiten op veel verweer in de maatschappij. Er wordt veel drugs gebruikt en de gabbers worden als rebels ervaren. Daarbij wordt de muziekstijl vaak geassocieerd met racisme en agressie. Tot grote spijt van de gabbers, volgens hen is het puur om de muziek te doen en heeft het niets te maken met racisme. De relatie met agressie wordt gelegd door de rauwe beat: “Er zit veel meer in dan dat, maar daar is geen aandacht voor”.

Hardstyle

Hardcore heeft een belangrijke aanzet gegeven voor een muziekstijl die internationaal enorm gegroeid is en uiteindelijk internationaal doorgebroken is. Hardstyle heeft de productie technieken van de hardcore enorm meegenomen en naar een nieuw niveau getild. Lees er meer over op de pagina Hardstyle

Terug naar overzicht