Google Music

Google Music

Google music is het antwoord van google op de vraag naar muziek, zonder het te bezitten. De muziekdienst Google Music is een streaming dienst, wat betekent dat er een vast bedrag per maand betaald wordt om onbeperkt muziek te kunnen luisteren uit een enorme bibliotheek. Een grote concurrent van Google music is Spotify. Ze hebben beide dezelfde prijs, kwaliteitsuitvoeringen en muziekdatabase. Het verschil is echter het uiterlijk en de gratis proefperiode.

Muziek uploaden uit iTunes

Maak je al gebruik van iTunes? Dan is dat natuurlijk waar de muziekstaat die jij leuk vindt. Met Google music kun je gemakkelijk je iTunes collectie importeren, zodat die tracks alvast als favoriet gemarkeerd staan in het systeem. Dat scheelt je een hele hoop werk!

Losse tracks kopen

Een enorm verschil met spotify is dat Google Music ook de mogelijkheid biedt om tracks los te kopen. Dat kan om verschillende redenen, maar over het algemeen doe je het om de artiest die leuk vindt te steunen. Je betaalt een klein bedrag per track (tussen de één en twee euro) waarna je de track kunt downloaden. Je kunt deze vervolgens overal mee naartoe nemen, zoals bijvoorbeeld: de auto, vliegtuig of je stereo in de huiskamer.

Google music is enkel beschikbaar op pc en op android apparaten, het is dus niet beschikbaar op apple producten, zoals de iPhone, iPad of macbook. Dit is een belangrijk in de overweging welke dienst er gebruikt gaat worden.

Terug naar overzicht