EDM

EDM

EDM de afkorting voor Electronic Dance Music, ookal omvat dit in principe vele stijlen toch wordt hier over het algemeen de electro house en bigroom house sound mee bedoeld. De EDM heeft een groot deel van zijn achtergrond te danken aan de traditionele house en hardstyle. EDM heeft een zeer hoog energie gehalte. De tracks focussen zich om de drop, dit is feitelijk het refrein van de plaat, waarin de stevige beat erin komt.

UMF & Tomorrowland

Er zijn wereldwijd ontelbaar veel festivals die EDM ten gehore brengen, maar er zijn er twee die er met kop en schouders boven uit staken in 2015. Dit zijn Ultra Music Festival Miami & Tomorrowland in België. Hier treden vrijwel alle dj's uit de wereldtop op en wordt enorm veel nieuw materiaal door de dj's vertoont. EDM wordt over het algemeen gezien beschouwd als mainstream omdat het vaak op het hoofdpodium van een festival gedraaid wordt

Mainstream vs. Underground

Bij het succes volgt tegenstand, zo ook bij de EDM, EDM Dj's werden dan ook keer op keer aangevallen door dj's die muziek draaien die als underground beschouwd kan worden. Zo zijn waren er veel techno dj's die commentaar leverden op de muziekstijl van de Dj's. Zij zeiden op hun plaats weer dat de underground dj's jaloers waren op het succes dat de EDM doormaakte.

Substijlen

De EDM kreeg in korte tijd vele substijlen, zo ontstond de Melbourne Bounce, Future house, en Tropical house. Deze stijlen zullen ongetwijfeld inspiratie gaan vormen voor stijlen die op dit moment nog onbekend zijn. Het is dan ook belangrijk om trends te omarmen, ookal zie je er niet direct van in, wat anderen er in zien.


 

Terug naar overzicht