Wat zijn Dance trends

Dance trends wellicht maak je ze onbewust mee, maar ze zijn er altijd al geweest. Dancetrends zijn veranderingen die in de dance muziek plaats vinden. Sinds de house voor het eerst uitgevonden werd is er enorm veel veranderd, talloze substijlen zijn ontwikkeld en ook op dit moment zijn er nieuwe ontwikkelingen in gang. In dit artikel beschrijven we het belang van deze trends en wat je er mee kan!

Ontwikkeling brengt verder

Je hoort het regelmatig, “ik houd van muziek uit die tijd, maar dat maken ze nu niet meer”. Hoewel het mooi is dat iemand leeft voor andermans creatie, zou het natuurlijk gek zijn als we jaren aan een stuk het zelfde zouden blijven maken en waarderen. Ontwikkeling is nodig om de mens te blijven boeien en hoewel het misschien niet direct iets is wat je aanspreekt, het is wellicht wel de inspiratie voor een nieuwe generatie.

Oude trends vormen nieuwe

Oude trends, ze zijn op zichzelf erg interessant, maar ze zijn nog ergens goed voor. Nieuwe muziek ontstaat vaak uit een of meerdere oudere trends, deze vormen samen iets nieuws. Denk er maar eens over, hoe vaak hoor je op de radio: “dit is de nieuwe..” , of “het is een beetje een combinatie van … en ..”. Oude trends zijn een perfecte inspiratiebron voor nieuwe trends!

Alle dance trends op een rijtje

Om beter concreet te maken over welke trends we het hebben, hebben we per trend een mooi artikel geschreven. Aan de hand hiervan kun je op zoek gaan naar nieuwe muziek, klassiekers van die tijd, of misschien inspireert het jou zelf wel tot het maken van een nieuwe stijl. Als je naar muziek uit de oude dance trends luistert, zul je merken dat je elementen herkent. Opmerkelijke elementen die nog niet in hedendaagse muziek zitten kunnen de muziek van de toekomst zijn!