Beatport

Beatport

Beatport is de plek waar de dance wereld zijn muziek haalt. Beatport is een internationaal bekende webshop met de allerlaatste muziek. Je koopt hier losse tracks in verschillende versies en kwaliteitsuitvoeringen. Zo kopen dj's lange tracks in erg hoge kwaliteit, waar consumenten voor de kortere versies gaan tegen een lagere prijs. Beatport is ook een erg geode plaats om te zoeken naar nieuwe muziek, deze is er namelijk in allerlei stijlen!

Verschillende stijlen

Hoewel beatport zich focust op dancemuziek, zijn er meer dan genoeg substijlen om uit te kiezen. Dance muziek is namelijk een enorm breed genre. Van techno tot hardstyle en van deephouse tot EDM je vind het allemaal bij beatport. Zo kun je gemakkelijk bij blijven met de laatste nieuwe releases en direct bij de bron je muziek halen! Het is echter lastig om bij beatport tracks te horen voordat ze daadwerkelijk gereleased zijn, hiervoor is 1001tracklists een erg goed middel!

Charts

Om ervoor te zorgen dat je de beste tracks niet mist verzorgd beatport verschillende charts, zo weet je per stijl welke tracks jij moet kennen en hebben! Deze charts worden gebaseerd op het aantal downloads, de tracks die het meest worden gekocht staan dus logischerwijs bovenaan!

Top 100

Het is een internationaal begrip, de Beatport top 100 een prestigieuze lijst met daarin de beste dancetracks van dat moment! Tracks die in de beatport top 100 staan worden over de hele wereld gedraaid en geluisterd. Het is voor dj's dan ook een enorme prestatie om hun tracks daar in te zien verschijnen!

Terug naar overzicht